sól, pieprz; do przybrania: gałązki natki pietruszki, kilka pierścionków cebuli, kilka ziarenek groszku<br><br><tit>SOS</><br><br> 1 słoik majonezu (30 dag), 2 łyżki jogurtu naturalnego, 1 łyżeczka łagodnej musztardy, sól, pieprz<br>Jabłka umyć, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny i wymieszać. Cebule obrać i pokroić w kostkę. Paprykę również pokroić w kostkę.<br>Jabłka, cebule, paprykę, groszek, orzechy i natkę połączyć, przyprawić solą oraz pieprzem i wymieszać.<br>Przygotować sos: majonez połączyć z jogurtem i musztardą, doprawić solą oraz pieprzem.<br>Sałatkę polać sosem i wymieszać. Przybrać natką pietruszki, pierścionkami cebuli i groszkiem.<br>Podawać z pieczywem.<br>(4 porcje)<br><br><tit>"BIGOS" JABŁKOWY</><br><br>10