Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
posiekany ząbek czosnku
pół łyżeczki soli
1 łyżka francuskiej musztardy
75 g miękkiego masła
1 łyżeczka cukru
szczypta chili
1 Z porcji kurczaka zdjąć skórkę i nakłuć mięso widelcem. Wymieszać wszystkie składniki i natrzeć kawałki kurczaka marynatą. Przykryte, wstawić do lodówki na 24 godziny.
2 Porcje kurczaka ułożyć na blasze. Piec je przez 20 - 25 minut albo do czasu, aż się zrumienią.
CZAS GRILLOWANIA KURCZAKA

Gotowanie
Sprawionego kurczaka umieszcza się w dużym garnku z zimną wodą. Potrawę należy najpierw doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień i gotować, aż mięso zrobi się miękkie. Jego smak wzbogać warzywa, dodane do gotującej się
posiekany ząbek czosnku<br>pół łyżeczki soli<br>1 łyżka francuskiej musztardy<br>75 g miękkiego masła<br>1 łyżeczka cukru<br>szczypta chili<br>1 Z porcji kurczaka zdjąć skórkę i nakłuć mięso widelcem. Wymieszać wszystkie składniki i natrzeć kawałki kurczaka marynatą. Przykryte, wstawić do lodówki na 24 godziny.<br>2 Porcje kurczaka ułożyć na blasze. Piec je przez 20 - 25 minut albo do czasu, aż się zrumienią.<br>CZAS GRILLOWANIA KURCZAKA<br>&lt;gap&gt;<br>Gotowanie<br>Sprawionego kurczaka umieszcza się w dużym garnku z zimną wodą. Potrawę należy najpierw doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień i gotować, aż mięso zrobi się miękkie. Jego smak wzbogać warzywa, dodane do gotującej się
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego