Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
moreli włożyć wiśnie. Ułożyć równo owoce przekrojoną stroną na cieście.
3 Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać do niej po kolei: roztrzepane jajka, mąkę, migdały, skórkę cytrynową, cynamon i mleko. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
4 Masę wyłożyć na ciasto. Powierzchnię wyrównać zwilżoną łopatką. Wierzch ciasta posypać płatkami migdałowymi. Piec 20 minut, potem zmniejszyć temperaturę do 180oC i piec, dopóki nie nabierze złocistego koloru.

KRUCHE BABECZKI Z OWOCAMI
Latem kruche spodeczki wykładamy wiśniami truskawkami albo malinami. Zimą świeże owoce zastępujemy konfiturą. Apetyczny wygląd babeczek podkreśli bita śmietana i galaretka.

400 g gotowego kruchego ciasta
4 łyżki dżemu morelowego
100 g
moreli włożyć wiśnie. Ułożyć równo owoce przekrojoną stroną na cieście.<br>3 Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać do niej po kolei: roztrzepane jajka, mąkę, migdały, skórkę cytrynową, cynamon i mleko. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.<br>4 Masę wyłożyć na ciasto. Powierzchnię wyrównać zwilżoną łopatką. Wierzch ciasta posypać płatkami migdałowymi. Piec 20 minut, potem zmniejszyć temperaturę do 180oC i piec, dopóki nie nabierze złocistego koloru.<br>&lt;gap&gt;<br>KRUCHE BABECZKI Z OWOCAMI<br>Latem kruche spodeczki wykładamy wiśniami truskawkami albo malinami. Zimą świeże owoce zastępujemy konfiturą. Apetyczny wygląd babeczek podkreśli bita śmietana i galaretka.<br>&lt;gap&gt;<br>400 g gotowego kruchego ciasta<br>4 łyżki dżemu morelowego<br>100 g
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego