ok. 1,20 kg), 150 g suszonych owoców, 4 łyżki oleju, 1/2 kg ziemniaków, sól, 4 ząbki czosnku, laska cynamonu, 2 goździki, 50 ml śliwowicy, cebula, natka<br>Cebulę obrać, pokroić. Podsmażyć na połowie oleju. Ziemniaki obrać, pokroić w ćwiartki, posolić, wymieszać ze zmiażdżonym czosnkiem. Dodać cebulę razem z tłuszczem. Piec 40 minut w temperaturze 190oC.<br>Kurczaka pokroić na ćwiartki. Posolić. Usmażyć na pozostałym tłuszczu ze wszystkich stron na złoty kolor.<br>Suszone owoce zlać wrzątkiem. Osączyć. Włożyć do tłuszczu pozostałym po smażeniu kurczaka. Dodać cynamon, ćwiartki kurczaka, goździki. Wlać śliwowicę i szklankę wody. Dusić 20 minut. Wyjąć goździki i cynamon. Posypać