Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
w osolonym wrzątku. Pierogi podawać ze zrumienioną na maśle tartą bułką.
Z soczewicą i pieczarkami

szklanka soczewicy (ugotowanej), sos sojowy, 200 g pieczarek, 1/2 szklanki zmielonego czerstwego chleba razowego, 2 jajka, 2 ząbki czosnku, sos sojowy, natka, sól, imbir, pieprz, 3 łyżki oleju
chleb namoczyć w ciepłej wodzie, odcisnąć. Pieczarki umyć, oczyścić, pokroić w plasterki i podsmażyć na łyżce oleju razem z posiekanym czosnkiem, posolić. Soczewicę, pieczarki i chleb zemleć w mszyce. Wbić jajka, doprawić sosem sojowym, solą, imbirem, pieprzem, dodać natkę. Wyrobić na jednolitą masę. Farsz nakładać na przygotowane ciasto i lepić pierogi. Gotować w osolonym wrzątku. Podawać polane
w osolonym wrzątku. Pierogi podawać ze zrumienioną na maśle tartą bułką.<br>Z soczewicą i pieczarkami<br>&lt;gap&gt;<br>szklanka soczewicy (ugotowanej), sos sojowy, 200 g pieczarek, 1/2 szklanki zmielonego czerstwego chleba razowego, 2 jajka, 2 ząbki czosnku, sos sojowy, natka, sól, imbir, pieprz, 3 łyżki oleju<br>chleb namoczyć w ciepłej wodzie, odcisnąć. Pieczarki umyć, oczyścić, pokroić w plasterki i podsmażyć na łyżce oleju razem z posiekanym czosnkiem, posolić. Soczewicę, pieczarki i chleb zemleć w mszyce. Wbić jajka, doprawić sosem sojowym, solą, imbirem, pieprzem, dodać natkę. Wyrobić na jednolitą masę. Farsz nakładać na przygotowane ciasto i lepić pierogi. Gotować w osolonym wrzątku. Podawać polane
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego