Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
na 2 łyżkach masła.
* Ugotowaną kaszę osączyć i zemleć razem z grzybami. Następnie wymieszać z podsmażonymi warzywami, wbić jajka i dodać posiekana natkę. Doprawić do smaku solą, oraz pieprzem. Podłużną formę do zapiekanek posmarować resztą masła i napełnić przygotowaną masą.
* Piec 45 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 180 stopni. Pieczeń przełożyć z formy na talerz i pokroić w grube plastry. Podawać z sosem koperkowym.
Nasza rada
Aby przygotować sos koperkowy, rozgrzej olej i zasmaż na nim mąkę. Wlej trochę wywaru mięsnego oraz śmietany. Na koniec dodaj żółtko, posiekany koperek, sól i pieprz.

Niezywkłe zapiekanki z ryb
Nawet najbardziej rozpieszczony smakosz
na 2 łyżkach masła.<br>* Ugotowaną kaszę osączyć i zemleć razem z grzybami. Następnie wymieszać z podsmażonymi warzywami, wbić jajka i dodać posiekana natkę. Doprawić do smaku solą, oraz pieprzem. Podłużną formę do zapiekanek posmarować resztą masła i napełnić przygotowaną masą.<br>* Piec 45 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 180 stopni. Pieczeń przełożyć z formy na talerz i pokroić w grube plastry. Podawać z sosem koperkowym. <br>Nasza rada<br>Aby przygotować sos koperkowy, rozgrzej olej i zasmaż na nim mąkę. Wlej trochę wywaru mięsnego oraz śmietany. Na koniec dodaj żółtko, posiekany koperek, sól i pieprz.<br>&lt;page nr=7&gt;<br>&lt;tit&gt;Niezywkłe zapiekanki z ryb&lt;/&gt;<br>Nawet najbardziej rozpieszczony smakosz
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego