Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
Kawałki mięs dokładnie natrzyj solą i pieprzem, obtocz w mące i lekko podsmaż ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Przełóż mięso do żaroodpornego naczynia z wysokimi brzegami.
Suszone śliwki dokładnie opłucz pod strumieniem bieżącej wody, następnie zalej niewielką ilości wrzątku i odstaw na chwilkę, by łatwiej można było usunąć pestki. Przełóż śliwki do naczynia z kurczakiem.
Obierz cebule, pokrój w pierścienie i podsmaż na oleju n złoto. Ułóż krążki cebuli na kawałkach kurczaka ze śliwkami. Zmiel orzechy włoskie, podsmaż na niewielkiej ilości masła (mieszając, by się nie przypaliły), aż poczujesz wyraźny zapach. Dodaj do orzechów śmietanę i kostkę bulionową, wymieszaj i
Kawałki mięs dokładnie natrzyj solą i pieprzem, obtocz w mące i lekko podsmaż ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Przełóż mięso do żaroodpornego naczynia z wysokimi brzegami.<br>Suszone śliwki dokładnie opłucz pod strumieniem bieżącej wody, następnie zalej niewielką ilości wrzątku i odstaw na chwilkę, by łatwiej można było usunąć pestki. Przełóż śliwki do naczynia z kurczakiem.<br>Obierz cebule, pokrój w pierścienie i podsmaż na oleju n złoto. Ułóż krążki cebuli na kawałkach kurczaka ze śliwkami. Zmiel orzechy włoskie, podsmaż na niewielkiej ilości masła (mieszając, by się nie przypaliły), aż poczujesz wyraźny zapach. Dodaj do orzechów śmietanę i kostkę bulionową, wymieszaj i
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego