Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
Przygotować sos: rozpuścić masło w dużym rondlu. Dodać drobno posiekaną cebulę i podsmażać ją 4-5 minut, aż uzyska złoty kolor. Wsypać mąkę i, stale mieszając, gotować 2 minuty.
Podawać z zieloną sałatą i grzankami z bagietki lub zwykłej bułki.
2 Rondel zdjąć z ognia i wlać mleko. Dobrze rozmieszać. Przyprawić solą i pieprzem. Postawić na ogniu i gotować, stale mieszając, ż sos oblepi spod łyżki. Dodać musztardę, sos worcester, starty żółty ser orz odsączonego z zalewy i dobrze rozdrobnionego tuńczyka. Gotować jeszcze 2 minuty.
3 Średniej wielkości naczynie żaroodporne posmarować masłem. Wylać cienką warstwę sosu na dno naczynia. Kolejno przekładać
Przygotować sos: rozpuścić masło w dużym rondlu. Dodać drobno posiekaną cebulę i podsmażać ją 4-5 minut, aż uzyska złoty kolor. Wsypać mąkę i, stale mieszając, gotować 2 minuty.<br>Podawać z zieloną sałatą i grzankami z bagietki lub zwykłej bułki.<br>2 Rondel zdjąć z ognia i wlać mleko. Dobrze rozmieszać. Przyprawić solą i pieprzem. Postawić na ogniu i gotować, stale mieszając, ż sos oblepi spod łyżki. Dodać musztardę, sos worcester, starty żółty ser orz odsączonego z zalewy i dobrze rozdrobnionego tuńczyka. Gotować jeszcze 2 minuty.<br>3 Średniej wielkości naczynie żaroodporne posmarować masłem. Wylać cienką warstwę sosu na dno naczynia. Kolejno przekładać
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego