Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
do dekoracji
Żurawiny starannie przebierz, usuń listki i drobne gałązki i opłucz pod strumieniem bieżącej wody. Wyciśnij je w sokowirówce, po osączeniu na sicie z wody, dokładnie rozgnieć w emaliowanym lub szklanym naczyniu drewnianym tłuczkiem. Otrzymaną miazgę odciśnij przez gazę lub bardzo gęste sito, a powstały sok schłodź w lodowce.
Pulpę owocową zlej gorącą wodą i na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, gotuj przez 10 minut. Następnie przecedź i odstaw, by lekko ostygła. Dodaj cukier, ponownie doprowadź do wrzenia, następnie, cały czas mieszając, powoli wsypuj kaszę manną. Nie przerywając mieszania, gotuj jeszcze 10-15 minut, ż masa zgęstnieje. Połącz
do dekoracji<br>Żurawiny starannie przebierz, usuń listki i drobne gałązki i opłucz pod strumieniem bieżącej wody. Wyciśnij je w sokowirówce, po osączeniu na sicie z wody, dokładnie rozgnieć w emaliowanym lub szklanym naczyniu drewnianym tłuczkiem. Otrzymaną miazgę odciśnij przez gazę lub bardzo gęste sito, a powstały sok schłodź w lodowce.<br>Pulpę owocową zlej gorącą wodą i na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, gotuj przez 10 minut. Następnie przecedź i odstaw, by lekko ostygła. Dodaj cukier, ponownie doprowadź do wrzenia, następnie, cały czas mieszając, powoli wsypuj kaszę manną. Nie przerywając mieszania, gotuj jeszcze 10-15 minut, ż masa zgęstnieje. Połącz
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego