Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Tygodnik Podhalański
Nr: 32
Miejsce wydania: Zakopane
Rok: 1999
zjeść równie dobry piernik i szarlotkę.
Już przy wejściu do szałasu wisi jadłospis z cenami. Na szczególną uwagę zasługują wspomniane wcześniej domowe wypieki: piernik i szarlotka po 2,5 zł za porcję. Trudno się oprzeć bigosowi, fasolce po bretońsku i kiszce z kapustą. Za każde danie trzeba zapłacić 6 zł. Rewelacyjnym okazał się także chleb grubo posmarowany domowym smalcem ze skwarkami i cebulką za jedyne 1,5 zł. Zgłodniały turysta może również przełknąć ślinkę na widok kiełbasy z rusztu (6 zł) i szaszłyku (10 zł). Do picia polecam kwaśne mleko i coctail jagodowy. Nie do pogardzenia są też czarne jagody z
zjeść równie dobry piernik i szarlotkę.<br>Już przy wejściu do szałasu wisi jadłospis z cenami. Na szczególną uwagę zasługują wspomniane wcześniej domowe wypieki: piernik i szarlotka po 2,5 zł za porcję. Trudno się oprzeć bigosowi, fasolce po bretońsku i kiszce z kapustą. Za każde danie trzeba zapłacić 6 zł. Rewelacyjnym okazał się także chleb grubo posmarowany domowym smalcem ze skwarkami i cebulką za jedyne 1,5 zł. Zgłodniały turysta może również przełknąć ślinkę na widok kiełbasy z rusztu (6 zł) i szaszłyku (10 zł). Do picia polecam kwaśne mleko i &lt;foreign&gt;coctail&lt;/&gt; jagodowy. Nie do pogardzenia są też czarne jagody z
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego