Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 8
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
pokroić na kawałki. Cebulę obrać i pokroić w cieniutkie plasterki. Papryki umyć, osączyć, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić na małe kawałki. Pomidory sparzyć, obrać i drobno pokroić. Rozgrzać połowę oliwy i usmażyć 1/4 plasterków cebuli na złoty kolor. Na talerzu wyłożonym papierowym ręcznikiem osączyć cebulę z nadmiaru tłuszczu. Rodzynki opłukać, osączyć, smażyć na tej samej oliwie przez 1 min, aż napęcznieją, i przełożyć na talerz z cebulą. Orzechy podsmażyć na rumiano i także odłożyć na talerz z cebulą i rodzynkami.
Rozgrzać resztę oliwy, zrumienić pozostałą cebulę, dodać paprykę i smażyć 6-8 min. Dodać pomidory oraz wywar rybny i
pokroić na kawałki. Cebulę obrać i pokroić w cieniutkie plasterki. Papryki umyć, osączyć, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić na małe kawałki. Pomidory sparzyć, obrać i drobno pokroić. Rozgrzać połowę oliwy i usmażyć 1/4 plasterków cebuli na złoty kolor. Na talerzu wyłożonym papierowym ręcznikiem osączyć cebulę z nadmiaru tłuszczu. Rodzynki opłukać, osączyć, smażyć na tej samej oliwie przez 1 min, aż napęcznieją, i przełożyć na talerz z cebulą. Orzechy podsmażyć na rumiano i także odłożyć na talerz z cebulą i rodzynkami.<br>Rozgrzać resztę oliwy, zrumienić pozostałą cebulę, dodać paprykę i smażyć 6-8 min. Dodać pomidory oraz wywar rybny i
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego