Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 4
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1999
SOS:
1 serek homogenizowany (15 dag), 10 dag śmietanki 18-procentowej, 2 łyżeczki musztardy kremowej, 1 ząbek czosnku, 1/2 łyżeczki do kawy miodu, sól
Szynkę pokroić w małą kostkę. Paprykę osączyć i pokroić w paski. Oliwki osączyć z zalewy i każdą przekroić na 4 części. Ogórek pokroić w kostkę. Sałatę umyć, dokładnie osączyć i porozrywać listki na mniejsze kawałki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Wszystkie składniki sałatki wymieszać i przyprawić solą oraz pieprzem.
Przygotować sos: czosnek obrać, przecisnąć przez praskę i wymieszać z serkiem homogenizowanym, śmietanką oraz musztardą. Przyprawić miodem i solą.
Sałatkę polać sosem, wymieszać i przybrać gałązkami
SOS:<br>1 serek homogenizowany (15 dag), 10 dag śmietanki 18-procentowej, 2 łyżeczki musztardy kremowej, 1 ząbek czosnku, 1/2 łyżeczki do kawy miodu, sól<br>Szynkę pokroić w małą kostkę. Paprykę osączyć i pokroić w paski. Oliwki osączyć z zalewy i każdą przekroić na 4 części. Ogórek pokroić w kostkę. Sałatę umyć, dokładnie osączyć i porozrywać listki na mniejsze kawałki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Wszystkie składniki sałatki wymieszać i przyprawić solą oraz pieprzem.<br>Przygotować sos: czosnek obrać, przecisnąć przez praskę i wymieszać z serkiem homogenizowanym, śmietanką oraz musztardą. Przyprawić miodem i solą.<br>Sałatkę polać sosem, wymieszać i przybrać gałązkami
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego