30 min, grejpfrut obrać, podzielić na cząstki, usuwając białe błonki.<br>Na każdym filecie kłaść liść pora, pasek żółtego sera i 2-3 kawałki grejpfrut, zwinąć roladki, spiąć drewnianą szpilką.<br>Roladki ułożyć w brytfannie, podlać bulionem i winem, wstawić do piekarnika, zapiekać ok. 20 min, aż płyn wyparuje.<br><gap><br><br><tit>Galaretki z fetą</><br><gap><br>Ser feta pokroić w kostkę, winogron umyć, oddzielić gałązkę, ser i winogrona rozłożyć do 6 małych miseczek, żelatynę przygotować według przepisu na opakowaniu, sok jabłkowy wymieszać z sokiem wyciśniętym z pomarańczy, połączyć z rozpuszczoną żelatyną, przyprawić do smaku solą i pieprzem, zalać składniki w miseczkach, wstawić do lodówki, by stężały.<br><br><tit>Szaszłyki