Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
i dusić 1,5-2 godziny, od czasu do czasu mieszając i podlewając wodą. Należy uważać, by nie wyparowało zbyt dużo sosu.
5 Kiedy mięso zmięknie, wyjąć listek laurowy. Przyprawić, dodając w razie potrzeby trochę gałki muszkatołowej. Mięso posypać resztą startej skórki pomarańczowej, przybrać listkami laurowymi i podawać na stół.
Szef kuchni radzi
Nie warto dodawać zbyt dużo cukru, bo ciemne piwo jest dosyć słodkie.
DESERY 1
SUFLETY Z POMARAŃCZY
Suflety, pieczone w wydrążonych skórkach pomarańczy, to doskonały deser na zakończenie obiadu. Są lekkie jak puch i subtelne w smaku.

5 pomarańczy
40 g masła
40 g (1/4 szkl.) mąki
50
i dusić 1,5-2 godziny, od czasu do czasu mieszając i podlewając wodą. Należy uważać, by nie wyparowało zbyt dużo sosu.<br>5 Kiedy mięso zmięknie, wyjąć listek laurowy. Przyprawić, dodając w razie potrzeby trochę gałki muszkatołowej. Mięso posypać resztą startej skórki pomarańczowej, przybrać listkami laurowymi i podawać na stół.<br>Szef kuchni radzi<br>Nie warto dodawać zbyt dużo cukru, bo ciemne piwo jest dosyć słodkie.<br>DESERY 1<br>SUFLETY Z POMARAŃCZY<br>Suflety, pieczone w wydrążonych skórkach pomarańczy, to doskonały deser na zakończenie obiadu. Są lekkie jak puch i subtelne w smaku.<br>&lt;gap&gt;<br>5 pomarańczy<br>40 g masła<br>40 g (1/4 szkl.) mąki<br>50
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego