ścinki z papryk i pokroić je w cienkie paski. <br>Na 2 łyżkach oliwy podsmażyć cały ząbek czosnku, pepperoncino i pokrojoną paprykę.<br>Do wygrzanej wazy wlać resztę oliwy, wrzucić przekrojone na połówki oliwki, natkę, szałwię i podsmażoną paprykę (bez papryczki i czosnku), wymieszać z makaronem ugotowanym al dente i natychmiast podawać.<br><gap><br><name type="prod">Tagliatelle</> verdi ai tre formaggi<br>Zielone <name type="prod">tagliatelle</> z trzema serami<br>40 dg zielonych <name type="prod">tagliatelli</>,<br>6 dag <name type="prod">gorgonzoli</> lub innego sera pleśniowego. 15 dag <name type="prod">ricotty</>, 2 łyżki strtego <name type="prod">parmezanu</>, 2/3 szklanki kremówki, kilka listków szałwi, grubo mielony pieprz, sól<br>MOŻNA TAKŻE UŻYĆ:<br><name type="prod">pappardelle</><br><name type="prod">fettucine</><br> Do dużego rondla wlać śmietanę, dodać drobno