Typ tekstu: Prasa
Tytuł: ENCYKLOPEDIA MEDYCYNY naturalnej. Uźródła natury
Nr: 1
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 2003
W CHOROBACH REUMTYCZNYCH DOZWOLONE I ZAKAZANE
Mnogość przeróżnych diet może niejednemu zawrócić w głowie. Mimo pewnych, czasami zasadniczych różnic, zawierają one jednak stały kanon zdrowego żywienia, opiera się on na kilku prostych wskazówkach.
Po pierwsze - każdy pokarm powinien być dobrze przeżuty w jamie ustnej, gdzie rozpoczyna się proces trawienia produktów. Uaktywnione w ślinie enzymy rozpoczynaj proces, który warunkuje odpowiednie wykorzystanie pokarmu.
Po drugie - unikamy, a w przypadkach rygorystycznych rezygnujemy z produktów otrzymanych z białej mąki. Należy zapomnieć o cukrze i słodzikach, zostaje miód i naturalny cukier w owocach. Wykluczamy z jadłospisu wszelkie wędzonki, konserwy i napoje gazowane. Pijemy wodę oligoceńską. Smaku
W CHOROBACH REUMTYCZNYCH DOZWOLONE I ZAKAZANE&lt;/&gt;<br>Mnogość przeróżnych diet może niejednemu zawrócić w głowie. Mimo pewnych, czasami zasadniczych różnic, zawierają one jednak stały kanon zdrowego żywienia, opiera się on na kilku prostych wskazówkach.<br>Po pierwsze - każdy pokarm powinien być dobrze przeżuty w jamie ustnej, gdzie rozpoczyna się proces trawienia produktów. Uaktywnione w ślinie enzymy rozpoczynaj proces, który warunkuje odpowiednie wykorzystanie pokarmu.<br>Po drugie - unikamy, a w przypadkach rygorystycznych rezygnujemy z produktów otrzymanych z białej mąki. Należy zapomnieć o cukrze i słodzikach, zostaje miód i naturalny cukier w owocach. Wykluczamy z jadłospisu wszelkie wędzonki, konserwy i napoje gazowane. Pijemy wodę oligoceńską. Smaku
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego