Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kobieta i Życie
Nr: 20
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1972
o tyle, by można było oczyścić z błon i ścięgien, pokrajać w kawałki (najlepiej ostrym nożem piłą) i zemleć wraz z namoczoną wcześniej i odciśniętą bułką. Trzeba dbać, by noże od maszynki były ostre. Maszynkę należy mocno przykręcić do stołu, nie zapominając o podłożeniu kilkakrotnie złożonej ściereczki pod nóżki maszynki. Uchroni to stół od wygniecenia. Po zmieleniu mięsa dobrze jest w maszynce zemleć od razy kawałek chleba, przede wszystkim, wypchnie to resztki mięsa, znajdujące się w maszynce, a poza tym łatwiej ją umyć.
Zaraz po skończonej pracy należy maszynkę rozkręcić i umyć w ciepłej wodzie, z dodatkiem płynu Ludwik lub Skrzat
o tyle, by można było oczyścić z błon i ścięgien, pokrajać w kawałki (najlepiej ostrym nożem piłą) i zemleć wraz z namoczoną wcześniej i odciśniętą bułką. Trzeba dbać, by noże od maszynki były ostre. Maszynkę należy mocno przykręcić do stołu, nie zapominając o podłożeniu kilkakrotnie złożonej ściereczki pod nóżki maszynki. Uchroni to stół od wygniecenia. Po zmieleniu mięsa dobrze jest w maszynce zemleć od razy kawałek chleba, przede wszystkim, wypchnie to resztki mięsa, znajdujące się w maszynce, a poza tym łatwiej ją umyć.<br>Zaraz po skończonej pracy należy maszynkę rozkręcić i umyć w ciepłej wodzie, z dodatkiem płynu Ludwik lub Skrzat
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego