Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
40-60 min.
4. Często dolewać wody i skraplać mięso sosem. Woda powinna odparować dopiero pod koniec smażenia.
5. Podawać z pieczonymi jabłkami, sosem czosnkowo-ziołowym i sałatkami.
N
POTRZEBNE PRODUKTY:
1 kg udek indyczych
3 łyżki oleju
1 płask łyżka mąki
Przyprawa do INDYKA Kotanyi
TO TAKIE PROSTE
1. Udźce natrzeć dwoma łyżkami przyprawy do INDYKA Kotanyi i odstawić na kilka minut.
2. Piec w temp. 200oC ok. 30 min. w małej ilości oleju polewając często własnym sosem.
3. Mięso wyjąć z piekarnika, trzymać w cieple. Zebrać z pozostałego po pieczeniu sosu nadmiar tłuszczu, zagęścić mąką, dodać 3/8 l
40-60 min.<br>4. Często dolewać wody i skraplać mięso sosem. Woda powinna odparować dopiero pod koniec smażenia.<br>5. Podawać z pieczonymi jabłkami, sosem czosnkowo-ziołowym i sałatkami.<br>N<br>POTRZEBNE PRODUKTY:<br>1 kg udek indyczych<br>3 łyżki oleju<br>1 płask łyżka mąki<br>Przyprawa do INDYKA &lt;name type="org"&gt;Kotanyi&lt;/&gt;<br>TO TAKIE PROSTE<br>1. Udźce natrzeć dwoma łyżkami przyprawy do INDYKA &lt;name type="org"&gt;Kotanyi&lt;/&gt; i odstawić na kilka minut.<br>2. Piec w temp. 200oC ok. 30 min. w małej ilości oleju polewając często własnym sosem.<br>3. Mięso wyjąć z piekarnika, trzymać w cieple. Zebrać z pozostałego po pieczeniu sosu nadmiar tłuszczu, zagęścić mąką, dodać 3/8 l
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego