Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
z dodatkiem soli, kilku ziaren pieprzu i ziela angielskiego. Odcedzić i posiekać.
Kapustę ewentualnie odcisną, drobno pokroić i udusić, zalewając wywarem z grzybów. Cebulę obrać, posiekać, podsmażyć na połowie oleju, dodać kapustę i grzyby. Wymieszać n ogniu, doprawić solą i mielonym pieprzem.
Farsz nałożyć n przygotowane ciasto i ulepić pierogi. Ugotować. Podawać podsmażone na reszcie oleju.
Ruskie

1/2 kg ziemniaków (ugotowanych), 250 g białego sera, 2 cebule, 2 łyżki oleju, sól, pieprz
Cebulę obrać, posiekać i podsmażyć na połowie oleju. Ziemniaki i ser zemleć. Wymieszać z cebulą. Doprawić solą i pieprzem. Farsz nałożyć na przygotowane ciasto i ulepić pierogi. Ugotować
z dodatkiem soli, kilku ziaren pieprzu i ziela angielskiego. Odcedzić i posiekać. <br>Kapustę ewentualnie odcisną, drobno pokroić i udusić, zalewając wywarem z grzybów. Cebulę obrać, posiekać, podsmażyć na połowie oleju, dodać kapustę i grzyby. Wymieszać n ogniu, doprawić solą i mielonym pieprzem.<br>Farsz nałożyć n przygotowane ciasto i ulepić pierogi. Ugotować. Podawać podsmażone na reszcie oleju.<br>Ruskie<br>&lt;gap&gt;<br>1/2 kg ziemniaków (ugotowanych), 250 g białego sera, 2 cebule, 2 łyżki oleju, sól, pieprz<br>Cebulę obrać, posiekać i podsmażyć na połowie oleju. Ziemniaki i ser zemleć. Wymieszać z cebulą. Doprawić solą i pieprzem. Farsz nałożyć na przygotowane ciasto i ulepić pierogi. Ugotować
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego