Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
w krążki cebula
1 pęczek pietruszki
1 marchew i 1 seler naciowy
15 g masła
1 łyżeczka mąki kukurydzianej lub ziemniaczanej
1 W trakcie pieczenia kurczaka ugotować na małym ogniu szyję, serce i żołądek z pokrojoną marchwią, cebulą, pęczkiem pietruszki i selerem.
2 Rosół odcedzić. Następnie posiekać serce i żołądek. Wątróbkę pokroić i udusić na maśle.
4 Powstały w czasie pieczenia sos dodać do bulionu i zagotować. Mąkę ziemniaczaną lub kukurydzianą wymieszać z 2 łyżkami wody i zagęścić nią sos. Mieszając, gotować na średnim ogniu 2 minuty. Dodać serce, żołądek i wątróbkę. Wlać do sosjerki.
OWOCE I WARZYWA 1
WARZYWA PO
w krążki cebula<br>1 pęczek pietruszki<br>1 marchew i 1 seler naciowy<br>15 g masła<br>1 łyżeczka mąki kukurydzianej lub ziemniaczanej<br>1 W trakcie pieczenia kurczaka ugotować na małym ogniu szyję, serce i żołądek z pokrojoną marchwią, cebulą, pęczkiem pietruszki i selerem.<br>2 Rosół odcedzić. Następnie posiekać serce i żołądek. Wątróbkę pokroić i udusić na maśle.<br>4 Powstały w czasie pieczenia sos dodać do bulionu i zagotować. Mąkę ziemniaczaną lub kukurydzianą wymieszać z 2 łyżkami wody i zagęścić nią sos. Mieszając, gotować na średnim ogniu 2 minuty. Dodać serce, żołądek i wątróbkę. Wlać do sosjerki.<br>OWOCE I WARZYWA 1<br>WARZYWA PO
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego