Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Pani
Nr: 5
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1993
4-5 łyżek oliwy, 2-3 szklanki mąki, 1/3 szklanki białego wytrawnego wina, pomidor, strąk żółtej papryki konserwowej, 2 konserwowe ogórki, 4 łyżki groszku z puszki, sól, pieprz.
W płaskim rondlu rozgrzać 2 łyżki oliwy i masło, dodać drobno posiekaną cebulę i dusić do momentu, gdy zacznie zmieniać kolor. Wsypać wtedy umyty ryż i smażyć go przez kilka minut. Po czym zalać go wodą w proporcji: 3 części wody na 2 części surowego ryżu i gotować pod przykryciem przez kwadrans. Rozdzielić ziarna widelcem i wstawić jeszcze na 5 minut do piekarnika. Mięso pokroić w kostkę, obtoczyć w mące, podsmażyć na
4-5 łyżek oliwy, 2-3 szklanki mąki, 1/3 szklanki białego wytrawnego wina, pomidor, strąk żółtej papryki konserwowej, 2 konserwowe ogórki, 4 łyżki groszku z puszki, sól, pieprz&lt;/&gt;.<br> W płaskim rondlu rozgrzać 2 łyżki oliwy i masło, dodać drobno posiekaną cebulę i dusić do momentu, gdy zacznie zmieniać kolor. Wsypać wtedy umyty ryż i smażyć go przez kilka minut. Po czym zalać go wodą w proporcji: 3 części wody na 2 części surowego ryżu i gotować pod przykryciem przez kwadrans. Rozdzielić ziarna widelcem i wstawić jeszcze na 5 minut do piekarnika. Mięso pokroić w kostkę, obtoczyć w mące, podsmażyć na
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego