Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
kapelusze. Posiekać cebulkę.
2 Grzyby wyłożyć na patelnię, dodać anyż i sos sojowy. Można podlać niewielką ilością wody. Dusić, dopóki kapelusze nie zmiękną. Dodać cebulkę i posolić. Dusić jeszcze przez 2 minuty.
3 Mąkę kukurydzianą wymieszać z jedną łyżką wody i odrobiną gorącego sosu. Podprawić nią resztę sosu i zagotować. Wyjąć gwiazdki anyżu i podawać.
SOS ŚLIWKOWY

SKŁADNIKI
1 łyżka plakatów migdałowych
1 łyżka oleju
2 łyżki czerwonego sosu śliwkowego
1 łyżka sosu chili
1 posiekana cebula
50 ml bulionu
1 Migdałowe płatki podsmażyć, aż się zrumieni. Dodać resztę składników. Dusić przez 2 minuty.
Ten pikantny sos podawać do kurczaka lub
kapelusze. Posiekać cebulkę.<br>2 Grzyby wyłożyć na patelnię, dodać anyż i sos sojowy. Można podlać niewielką ilością wody. Dusić, dopóki kapelusze nie zmiękną. Dodać cebulkę i posolić. Dusić jeszcze przez 2 minuty.<br>3 Mąkę kukurydzianą wymieszać z jedną łyżką wody i odrobiną gorącego sosu. Podprawić nią resztę sosu i zagotować. Wyjąć gwiazdki anyżu i podawać.<br>SOS ŚLIWKOWY<br>&lt;gap&gt;<br>SKŁADNIKI<br>1 łyżka plakatów migdałowych<br>1 łyżka oleju<br>2 łyżki czerwonego sosu śliwkowego <br>1 łyżka sosu chili<br>1 posiekana cebula<br>50 ml bulionu<br>1 Migdałowe płatki podsmażyć, aż się zrumieni. Dodać resztę składników. Dusić przez 2 minuty.<br>Ten pikantny sos podawać do kurczaka lub
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego