rumu lub...<br>Jeśli chcesz przygotować pyszny, ciepły napój, rozwiąż krzyżówkę i dopasuj hasła do pustych miejsc w przepisie <gap><br><tit>Z warzywnika</><br><tit>Kolorowe sałatki</><br>Pomidorowa<br>SKŁADNIKI NA 4 PORCJE:<br><gap><br>Natkę i tymianek opłukać, osuszyć, posiekać. Ocet winny utrzeć z solą, pieprzem i cukrem, połączyć z oliwą. Pomidory i cebulę pokroić na cząstki.<br>Wymieszać warzywa z oliwkami i przygotowanym sosem, odstawić pod przykryciem na 30 min. przed podaniem sałatkę posypać serem.<br><gap><br>Ziemniaczana<br>SKŁADNIKI NA 6 PORCJI:<br><gap><br>Ziemniaki ugotować. Cebulę pokroić w kostkę. Mięso zagnieść z jajkiem, cebul i tartą bulką, przyprawić solą, pieprzem i chili.<br>Uformować pulpeciki, smażyć 5 min na oleju. Sałaty opłukać