Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Tygodnik Podhalański
Nr: 24
Miejsce wydania: Zakopane
Rok: 1999
myśliwsku 18 zł, Gordon Bleu 19, Mixgrill 20 zł oraz tajemnicza Gościna Szefa za niewielkie 60 zł.
Z ciekawych dań zauważyłem jeszcze naleśniki z lodami (!) za 7 zł. Nie zdziwiłbym się, gdyby w przyszłym sezonie kucharz z "Adamo" zaskoczył nas innym odważnym daniem, np. frytkami z dżemem, cena do ustalenia. Zafrapował mnie kotlet po florentyńsku - 19 zł. Czekałem też, czy podadzą darmową sałatkę i ziemniaki. Podali. Kotlet okazał się piętrową konstrukcją, której mięsnym fundamentem okazała się soczysta, rozklepana pierś z kurczaka. Następnie podaję w kolejności od spodu: gotowany szpinak (dobrze pasuje), pieczarki, szynka, pomidory, papryka, cebula, ser żółty. Pyszne okazały się
myśliwsku 18 zł, Gordon Bleu 19, Mixgrill 20 zł oraz tajemnicza Gościna Szefa za niewielkie 60 zł.<br>Z ciekawych dań zauważyłem jeszcze naleśniki z lodami (!) za 7 zł. Nie zdziwiłbym się, gdyby w przyszłym sezonie kucharz z "Adamo" zaskoczył nas innym odważnym daniem, np. frytkami z dżemem, cena do ustalenia. Zafrapował mnie kotlet po florentyńsku - 19 zł. Czekałem też, czy podadzą darmową sałatkę i ziemniaki. Podali. Kotlet okazał się piętrową konstrukcją, której mięsnym fundamentem okazała się soczysta, rozklepana pierś z kurczaka. Następnie podaję w kolejności od spodu: gotowany szpinak (dobrze pasuje), pieczarki, szynka, pomidory, papryka, cebula, ser żółty. Pyszne okazały się
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego