święta ani rusz... <br>Rodzynki zawierają dużo błonnika, więc pomogą jelitom i oczyszczą organizm. Ochronią go też przed nadmiernym zakwaszeniem po zjedzeniu mięsa ze świątecznego stołu. Migdały zaś uzupełnią wiosenny niedobór minerałów oraz tłuszczów roślinnych.<br>Do wielkanocnych przekąsek z jajek doskonale będą pikantne bułeczki serowe. Mają niewiele cholesterolu, (którego dzięki świętom aż nadto w naszej diecie), za to dają nam sporo cennego wapnia.<br><tit>Pikantne bułeczki</><br>Składniki:<br>50 dag mąki, 1 szklanka wody, 30 g świeżych drożdży, 2 łyżeczki cukru i jedna łyżeczka soli (najlepiej ziołowej), około 30 dag ser feta, 2 jajka, pół tartej cebuli, 2 rozgniecione ząbki czosnku, 1 łyżeczka oliwy z