Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Wprost
Nr: 11.07
Miejsce wydania: Poznań
Rok: 1999
boczku tworzy się fantazyjne chipsy do piwa, a wiedeńskie kiełbaski faszeruje serem i owija szynką parmeńską.

Tradycyjne mortadele czy mielonki coraz częściej nadziewane są orzechami, serami i owocami, a po przekrojeniu plasterek wędliny może przedstawiać na przykład wiejski krajobraz czy uśmiechniętą twarz dziecka. - Od paru sezonów proponujemy pasztety zdobione równie bajkowo jak torty - mówi Marie-Helene Garnier z belgijskiej firmy Salaisons de la Semois. W ich ofercie znaleźć można pasztet z jelenia z dodatkiem rodzynek i porto, pasztet z bażanta podlewany jałowcówką czy pasztet z kaczych wątróbek z kawałkami pomarańczy. Wszystkie te specjały sprzedaje się w naczyniach z ceramiki. Ci, którzy
boczku tworzy się fantazyjne chipsy do piwa, a wiedeńskie kiełbaski faszeruje serem i owija szynką parmeńską.<br><br>Tradycyjne mortadele czy mielonki coraz częściej nadziewane są orzechami, serami i owocami, a po przekrojeniu plasterek wędliny może przedstawiać na przykład wiejski krajobraz czy uśmiechniętą twarz dziecka. - Od paru sezonów proponujemy pasztety zdobione równie bajkowo jak torty - mówi Marie-Helene Garnier z belgijskiej firmy Salaisons de la Semois. W ich ofercie znaleźć można pasztet z jelenia z dodatkiem rodzynek i porto, pasztet z bażanta podlewany jałowcówką czy pasztet z kaczych wątróbek z kawałkami pomarańczy. Wszystkie te specjały sprzedaje się w naczyniach z ceramiki. Ci, którzy
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego