Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
obu stron przez około 2 min), osaczyć na papierowym ręczniku. Cebulę i czosnek pokroić w plasterki, podsmażyć na pozostałej oliwie w rondlu o grubych ściankach. Porcjami wkładać do rondla przygotowane warzywa: paprykę, cukinię i pomidory. Gdy wszystkie się podsmażą, dodać ziół i przyprawy do smaku. Wrzucić osaczone i podsmażone wcześniej bakłażany. Przykryć rondel i dusić 30 min na wolnym ogniu.

DESER
ciasto marchewkowe
SKLADNIKI NA 8 PORCJI:

Rodzynki (lub figi) dusić 30 min w soku jabłkowym (300 ml), odcedzić i zmiksować. Nagrzać piekarnik do 160oC i pergaminem wyłożyć okrągłą tortownicę (można również upiec ciasto w formie podłużnej lub kwadratowej). Utrzeć masło
obu stron przez około 2 min), osaczyć na papierowym ręczniku. Cebulę i czosnek pokroić w plasterki, podsmażyć na pozostałej oliwie w rondlu o grubych ściankach. Porcjami wkładać do rondla przygotowane warzywa: paprykę, cukinię i pomidory. Gdy wszystkie się podsmażą, dodać ziół i przyprawy do smaku. Wrzucić osaczone i podsmażone wcześniej bakłażany. Przykryć rondel i dusić 30 min na wolnym ogniu.<br>&lt;gap&gt;<br>DESER<br>ciasto marchewkowe<br>SKLADNIKI NA 8 PORCJI:<br>&lt;gap&gt;<br>Rodzynki (lub figi) dusić 30 min w soku jabłkowym (300 ml), odcedzić i zmiksować. Nagrzać piekarnik do 160oC i pergaminem wyłożyć okrągłą tortownicę (można również upiec ciasto w formie podłużnej lub kwadratowej). Utrzeć masło
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego