Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
g drożdży, łyżka cukru pudru, tłuszcz do formy
Masa
szklanka śmietany kremówki, jajko, 150 g zmielonego maku, 200 g masy marcepanowej, 2 łyżki rumu, 100 g rodzynek, łyżeczka startej skórki cytrynowej, łyżeczka cynamonu
Śmietankę zagotować z makiem. Dodać pokrojony marcepan i podgrzewać, aż się rozpuści. Do schłodzonej masy dodać rum, bakalie, cynamon i jajko. Wymieszać.
Drożdże wymieszać z łyżeczką cukru i mlekiem. Margarynę posiekać z mąką i jajkami. Wyrobić z rozczynem. Uformować w kulę i włożyć do zimnej wody. Gdy ciasto wypłynie, dodać do niego cukier, cukier waniliowy i ponownie wyrobić. Rozwałkować i rozsmarować na nim makową masę. Zwinąć. Ułożyć w
g drożdży, łyżka cukru pudru, tłuszcz do formy<br>Masa<br>szklanka śmietany kremówki, jajko, 150 g zmielonego maku, 200 g masy marcepanowej, 2 łyżki rumu, 100 g rodzynek, łyżeczka startej skórki cytrynowej, łyżeczka cynamonu<br>Śmietankę zagotować z makiem. Dodać pokrojony marcepan i podgrzewać, aż się rozpuści. Do schłodzonej masy dodać rum, bakalie, cynamon i jajko. Wymieszać.<br>Drożdże wymieszać z łyżeczką cukru i mlekiem. Margarynę posiekać z mąką i jajkami. Wyrobić z rozczynem. Uformować w kulę i włożyć do zimnej wody. Gdy ciasto wypłynie, dodać do niego cukier, cukier waniliowy i ponownie wyrobić. Rozwałkować i rozsmarować na nim makową masę. Zwinąć. Ułożyć w
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego