Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
kg ziaren w ciągu roku.
Bez słuchu ani rusz
Po kolorze, ale również i po dźwięku wydawanym gdy się weń popuka, zbieracz orientuje się, czy owoc osiągający 20 cm długości jest dojrzały.
Z zebranych owoców delikatnie wydobywa się ziarna wraz z miąższem, układa się je w kopczyki i przykrywa liśćmi bananowca. Rozpoczyna się proces, w trakcie którego ziarno zmienia barwę ze szkarłatnej na czekoladowobrązowa, zaś jego charakterystyczny aromat znacznie zyskuje na intensywności.
Ziarno suszy się na bambusowych matach w gorącym tropikalnym słońcu. W ten sposób otrzymujemy surowiec.
Od ziarna do czekolady
Wysuszone ziarno trafia do fabryki czekolady. Aby poznać proces przekształcania
kg ziaren w ciągu roku.<br>Bez słuchu ani rusz<br>Po kolorze, ale również i po dźwięku wydawanym gdy się weń popuka, zbieracz orientuje się, czy owoc osiągający 20 cm długości jest dojrzały.<br>Z zebranych owoców delikatnie wydobywa się ziarna wraz z miąższem, układa się je w kopczyki i przykrywa liśćmi bananowca. Rozpoczyna się proces, w trakcie którego ziarno zmienia barwę ze szkarłatnej na czekoladowobrązowa, zaś jego charakterystyczny aromat znacznie zyskuje na intensywności.<br>Ziarno suszy się na bambusowych matach w gorącym tropikalnym słońcu. W ten sposób otrzymujemy surowiec.<br>Od ziarna do czekolady<br>Wysuszone ziarno trafia do fabryki czekolady. Aby poznać proces przekształcania
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego