Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Morze
Nr: 10
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1961
technika żywienia.
W tym ostatnim przedmiocie jeszcze raz błysnąłem znajomością tematu, chociaż nie wiem czy pan inżynier odpowiednio to ocenił. Mianowicie wyciągnąłem pytanie, zdawałoby się proste. Pierwsze: cechy klarowania się galaret, drugie - obróbka termiczna drobiu i trzecie - rodzaje ziemniaków i sposoby przechowywania ich na statku.
Rozpocząłem od pierwszego. Ponieważ nie bardzo byłem pewien, czy znam prawidłową odpowiedź, wyliczyłem rodzaje galaret, z czego i jak się robi, jak się je ozdabia itp. rzeczy. Pan inżynier słuchał skupiony, a ja widziałem w jego oczach niedosyt informacji. I faktycznie zgadłem, bo za chwilę powiedział, że to wszystko dobrze ale konkretnie na czym polega klarowanie. Nie
technika żywienia. <br>W tym ostatnim przedmiocie jeszcze raz błysnąłem znajomością tematu, chociaż nie wiem czy pan inżynier odpowiednio to ocenił. Mianowicie wyciągnąłem pytanie, zdawałoby się proste. Pierwsze: cechy klarowania się galaret, drugie - obróbka termiczna drobiu i trzecie - rodzaje ziemniaków i sposoby przechowywania ich na statku. <br>Rozpocząłem od pierwszego. Ponieważ nie bardzo byłem pewien, czy znam prawidłową odpowiedź, wyliczyłem rodzaje galaret, z czego i jak się robi, jak się je ozdabia itp. rzeczy. Pan inżynier słuchał skupiony, a ja widziałem w jego oczach niedosyt informacji. I faktycznie zgadłem, bo za chwilę powiedział, że to wszystko dobrze ale konkretnie na czym polega klarowanie. Nie
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego