Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy produktów spożywczych
Rok: 2000
jasnokremowej do herbacianej. W smaku łagodny, słodki.
Miody po pewnym czasie ulegają krystalizacji tzn. ze stanu ciekłego (potoki) przechodzi w stan stały (krupiec), zmieniając barwę na jaśniejszą. Jest to naturalny proces fizyczny nie mający żadnego wpływu na wartość miodu. Podgrzewając go np. w wodzie do temp. max 45(C doprowadzamy bez szkody do stanu płynnego.

MIÓD pszczeli
AKACJOWY
Miód o barwie jasnokremowej, w smaku delikatny, bardzo słodki lubiony przez dzieci. Zawiera dużą ilość fruktozy dlatego powoli ulega krystalizacji.
Stosuje się w leczeniu nadkwasoty żołądka jak i zaburzeń przewodu pokarmowego, nerek i dróg moczowych.

MIÓD pszczeli
LIPOWY
Miód lipowy posiada barwę zielonkawo-jasnobursztynową
jasnokremowej do herbacianej. W smaku łagodny, słodki.<br>Miody po pewnym czasie ulegają krystalizacji tzn. ze stanu ciekłego (potoki) przechodzi w stan stały (krupiec), zmieniając barwę na jaśniejszą. Jest to naturalny proces fizyczny nie mający żadnego wpływu na wartość miodu. Podgrzewając go np. w wodzie do temp. max 45(C doprowadzamy bez szkody do stanu płynnego.<br><br>MIÓD pszczeli<br>AKACJOWY<br>Miód o barwie jasnokremowej, w smaku delikatny, bardzo słodki lubiony przez dzieci. Zawiera dużą ilość fruktozy dlatego powoli ulega krystalizacji.<br>Stosuje się w leczeniu nadkwasoty żołądka jak i zaburzeń przewodu pokarmowego, nerek i dróg moczowych.<br><br>MIÓD pszczeli<br>LIPOWY<br>Miód lipowy posiada barwę zielonkawo-jasnobursztynową
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego