Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
smak; dziki - to nasiona trawy wodnej.
Co się kryje w ziarnach?
Ryż stanowi bogate źródło węglowodanów.
Zawiera też błonnik, białko oraz witaminy z grupy B.
Jest produktem bezglutenowym i łatwo strawnym.
Doskonale nadaje się dla osób cierpiących na celiakię.
Jak ugotować ryż na sypko?
Najpierw należy starannie wypłukać go pod bieżącą wodą.
Do wody dodać odrobinę masła lub oliwy.
Gdy ryż się zagotuje, zmniejszyć gaz i przykryć garnek.
Nie mieszać ryżu podczas gotowania.
Dobra rada! Pamiętaj, że po zdjęciu z ogni ryż jeszcze dochodzi, dlatego nie należy gotować go zbyt długo. Będzie smaczniejszy i nabierze ładnego koloru, jeśli ugotujesz go w
smak; dziki - to nasiona trawy wodnej.<br>&lt;tit&gt;Co się kryje w ziarnach?&lt;/&gt;<br>Ryż stanowi bogate źródło węglowodanów.<br>Zawiera też błonnik, białko oraz witaminy z grupy B.<br>Jest produktem bezglutenowym i łatwo strawnym. <br>Doskonale nadaje się dla osób cierpiących na celiakię.<br>&lt;tit&gt;Jak ugotować ryż na sypko?&lt;/&gt;<br>Najpierw należy starannie wypłukać go pod bieżącą wodą.<br>Do wody dodać odrobinę masła lub oliwy.<br>Gdy ryż się zagotuje, zmniejszyć gaz i przykryć garnek.<br>Nie mieszać ryżu podczas gotowania.<br>Dobra rada! Pamiętaj, że po zdjęciu z ogni ryż jeszcze dochodzi, dlatego nie należy gotować go zbyt długo. Będzie smaczniejszy i nabierze ładnego koloru, jeśli ugotujesz go w
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego