i dusić 5 minut. Dodać do ziemniaków.<br>* Dodać śmietanę połączoną z mąką i kilkoma łyżkami wywaru. <br>* Zupę doprawić do smaku wegetą i świeżo zmielonym pieprzem. Podawać posypaną drobno posiekanym koperkiem.<br>***<br>Składniki: 40 dag twarogu, 2 szklanki mleka, szklanka kaszy manny, 2 jajka, 2 łyżki mąki, sól, masło do polania klusek, bułka tarta.<br>Przygotowanie:<br>* Kaszę mannę wsypać do gorącego mleka i cały czas mieszając , zagotować, po czym odstawić do ostudzenia. Ser zemleć w maszynce do mięsa, rozetrzeć z jajkami, mąką, kaszą manną oraz szczyptą soli.<br>* Ciasto dokładnie zagnieść, wyłożyć na posypaną mąką stolnice, uformować wałek o średnicy około 2 cm. Spłaszczyć go i