Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
laurowy, pól szklanki mleka, łyżka mąki, 2 łyżki posiekanego koperku, kilka ziarenek ziela angielskiego, pieprz, sól, szczypta cukru.
Przygotowanie:
* Buraki umyć i gotować w łupinach około godziny, aż będą miękkie. Po ugotowaniu obrać i zetrzeć na tarce. Dodać obrane ze skórki i również starte na tarce jabłka.
* Starte jabłka oraz buraki zalać litrem wody. Dodać listek laurowy, ziele angielskie, sól oraz pieprz i gotować około 10 minut.
* Mąkę wymieszać z mlekiem, wlać do zupy i mieszając, zagotować. Zupę doprawić zmiażdżonymi ząbkami czosnku, szczyptą cukru oraz octem.
* Podawać posypaną posiekanym koperkiem. Można ją jeść z razowym chlebem.
***
Składniki: 25 dag twarogu, 60
laurowy, pól szklanki mleka, łyżka mąki, 2 łyżki posiekanego koperku, kilka ziarenek ziela angielskiego, pieprz, sól, szczypta cukru.<br>Przygotowanie:<br>* Buraki umyć i gotować w łupinach około godziny, aż będą miękkie. Po ugotowaniu obrać i zetrzeć na tarce. Dodać obrane ze skórki i również starte na tarce jabłka.<br>* Starte jabłka oraz buraki zalać litrem wody. Dodać listek laurowy, ziele angielskie, sól oraz pieprz i gotować około 10 minut.<br>* Mąkę wymieszać z mlekiem, wlać do zupy i mieszając, zagotować. Zupę doprawić zmiażdżonymi ząbkami czosnku, szczyptą cukru oraz octem.<br>* Podawać posypaną posiekanym koperkiem. Można ją jeść z razowym chlebem.<br>***<br>Składniki: 25 dag twarogu, 60
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego