Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 10
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
pieprzem. Usunąć ziarna przypraw oraz liść laurowy. Potrawę przybrać gałązkami natki pietruszki.
Podawać z pieczywem.
(6-8 porcji)

SOS MAJONEZOWY

2 jabłka (renety - 30 dag), 1 łyżka czerwonej cebuli startej na tarce z małymi otworami, 1 słoik majonezu (30 dag), 1/2 łyżeczki do kawy łagodnej przyprawy curry, 2 łyżki calvadosu, 1/2 łyżeczki soku z cytryny, szczypta soli
Jabłka umyć, obrać, oczyścić z gniazd nasiennych, zetrzeć na tarce do jarzyn, skropić sokiem z cytryny i wymieszać. Dodać 3 łyżki wody i mieszając, dusić na małym ogniu około 20 min, aż jabłka zaczną się rozgotowywać. Następnie zdjąć je z ognia i
pieprzem. Usunąć ziarna przypraw oraz liść laurowy. Potrawę przybrać gałązkami natki pietruszki.<br>Podawać z pieczywem.<br>(6-8 porcji)<br><br>&lt;tit&gt;SOS MAJONEZOWY&lt;/&gt;<br><br>2 jabłka (renety - 30 dag), 1 łyżka czerwonej cebuli startej na tarce z małymi otworami, 1 słoik majonezu (30 dag), 1/2 łyżeczki do kawy łagodnej przyprawy curry, 2 łyżki calvadosu, 1/2 łyżeczki soku z cytryny, szczypta soli<br>Jabłka umyć, obrać, oczyścić z gniazd nasiennych, zetrzeć na tarce do jarzyn, skropić sokiem z cytryny i wymieszać. Dodać 3 łyżki wody i mieszając, dusić na małym ogniu około 20 min, aż jabłka zaczną się rozgotowywać. Następnie zdjąć je z ognia i
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego