Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 2
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
oraz skórkę z cytryny, rozmaryn i miętę. Gotować na małym ogniu 2 min. Zdjąć z ognia. Żółtka roztrzepać ze śmietaną, dodać do zupy i wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem, dodać koperek.
Podawać w bulionówkach ze świeżym pieczywem.
(4 porcje) T.M

Mule po marynarsku
1 kg muli w muszlach, 1 cebula (10 dag), 1/2 szklanki białego wytrawnego wina, 1 łyżka masła, 3 łyżki śmietany 36-procentowej, 1 łyżeczka mąki pszennej, 1 łyżka natki pietruszki, biały pieprz
Mule umyć według podanego sposobu i osuszyć. Cebulę obrać i drobno posiekać. Do rondla włożyć masło, zrumienić na nim cebulę, podlać winem, dodać mule
oraz skórkę z cytryny, rozmaryn i miętę. Gotować na małym ogniu 2 min. Zdjąć z ognia. Żółtka roztrzepać ze śmietaną, dodać do zupy i wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem, dodać koperek.<br>Podawać w bulionówkach ze świeżym pieczywem.<br>(4 porcje) &lt;au&gt;T.M&lt;/au&gt;<br><br>&lt;tit1&gt;Mule po marynarsku&lt;/tit1&gt;<br>1 kg muli w muszlach, 1 cebula (10 dag), 1/2 szklanki białego wytrawnego wina, 1 łyżka masła, 3 łyżki śmietany 36-procentowej, 1 łyżeczka mąki pszennej, 1 łyżka natki pietruszki, biały pieprz<br>Mule umyć według podanego sposobu i osuszyć. Cebulę obrać i drobno posiekać. Do rondla włożyć masło, zrumienić na nim cebulę, podlać winem, dodać mule
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego