Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
posolić,
odstawić na 30 minut, po czym osączyć.
Marchew obrać i pokroić na plasterki.
Koper pokroić na bardzo cienkie paski.
Wszystkie składniki zmieszać w salaterce.
Przygotować sos z oliwy, octu winnego, śmietany, musztardy, soli i pieprzu.
Polać sałatę przed podaniem.

Gazpacho
1 kg dojrzałych pomidorów
2 małe zielone papryki, 1 cebula
2 ząbki czosnku, 2 kromki chleba
1/4 l wody, 4 łyżki stołowe octu winnego
1/2 filiżanki oliwy Carbonell, sól
DO DEKORACJI:
1 pomidor, 1 ogórek, 1 zielona papryka
1 czerwona papryka, 1 cebula
2 jajka gotowane na twardo
Wymieszać
ocet winny z solą i oliwą.
W otrzymanym sosie
posolić, <br>odstawić na 30 minut, po czym osączyć.<br>Marchew obrać i pokroić na plasterki.<br>Koper pokroić na bardzo cienkie paski.<br>Wszystkie składniki zmieszać w salaterce.<br>Przygotować sos z oliwy, octu winnego, śmietany, musztardy, soli i pieprzu.<br>Polać sałatę przed podaniem. <br><br>&lt;tit&gt;Gazpacho&lt;/&gt;<br>1 kg dojrzałych pomidorów<br>2 małe zielone papryki, 1 cebula<br>2 ząbki czosnku, 2 kromki chleba<br>1/4 l wody, 4 łyżki stołowe octu winnego<br>1/2 filiżanki oliwy &lt;name type="prod"&gt;Carbonell&lt;/&gt;, sól<br>DO DEKORACJI:<br>1 pomidor, 1 ogórek, 1 zielona papryka<br>1 czerwona papryka, 1 cebula <br>2 jajka gotowane na twardo<br>Wymieszać<br>ocet winny z solą i oliwą.<br>W otrzymanym sosie
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego