Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
dalej, co jakiś czas polewając wytworzonym sosem. Pod koniec pieczenia dodać ugotowane w szklance wody i przetarte morele.
Kurczaka podawać z ugotowanymi na parze brokułami, z sokiem i ewentualnie solą oraz pieprzem.
Steki w paprykowym sosie

600 g schabu środkowego lub mięsa od szynki, po strąku czerwonej i żółtej papryki, cebula, 4 łyżki oleju, łyżeczka słodkiej mielonej papryki, sól, pieprz (mielony i w ziarnach), 1/4 szklanki piwa, łyżka śmietany, 3 korniszony
Mięso umyć, pokroić na 4 plastry, zbić, posolić, zalać piwem. Odstawić na 30 minut w chłodne miejsce. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, razem z korniszonami pokroić w paseczki. Cebulę
dalej, co jakiś czas polewając wytworzonym sosem. Pod koniec pieczenia dodać ugotowane w szklance wody i przetarte morele.<br>Kurczaka podawać z ugotowanymi na parze brokułami, z sokiem i ewentualnie solą oraz pieprzem.<br>Steki w paprykowym sosie<br>&lt;gap&gt;<br>600 g schabu środkowego lub mięsa od szynki, po strąku czerwonej i żółtej papryki, cebula, 4 łyżki oleju, łyżeczka słodkiej mielonej papryki, sól, pieprz (mielony i w ziarnach), 1/4 szklanki piwa, łyżka śmietany, 3 korniszony<br>Mięso umyć, pokroić na 4 plastry, zbić, posolić, zalać piwem. Odstawić na 30 minut w chłodne miejsce. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, razem z korniszonami pokroić w paseczki. Cebulę
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego