Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
Zupa marchewkowa,
kaszanka po normandzku
* Czas przygotowania zupy 30 minut
* Czas przygotowania II dania 15 minut
Składniki: 3 średnie marchewki, cebula, 2 łyżki gęstej śmietany, szczypta suszonego tymianku, 2 łyżki masła, łyżka wegety, 4 łyżki ryżu, sól, pieprz, łyżka posiekanej natki.
Przygotowanie:
* Marchewki oczyścić, obrać i pokroić w kostkę. Obraną cebulę posiekać i razem z marchewką podsmażyć na rozgrzanym w garnku maśle.
* Zalać litr wrzątku, wrzucić opłukany ryż. Doprawić do smaku szczyptą tymianku, wegetą, solą oraz pieprzem. Gotować na wolnym ogniu około 20 minut, aż składniki będą miękkie.
* Ugotowaną zupę zmiksować, wlać na talerze. Każdą porcję posypać posiekaną natką oraz ozdobić
Zupa marchewkowa&lt;/&gt;,<br>&lt;name type="prod"&gt;kaszanka po normandzku&lt;/&gt;<br>* Czas przygotowania zupy 30 minut<br>* Czas przygotowania II dania 15 minut<br>Składniki: 3 średnie marchewki, cebula, 2 łyżki gęstej śmietany, szczypta suszonego tymianku, 2 łyżki masła, łyżka wegety, 4 łyżki ryżu, sól, pieprz, łyżka posiekanej natki.<br>Przygotowanie:<br>* Marchewki oczyścić, obrać i pokroić w kostkę. Obraną cebulę posiekać i razem z marchewką podsmażyć na rozgrzanym w garnku maśle.<br>* Zalać litr wrzątku, wrzucić opłukany ryż. Doprawić do smaku szczyptą tymianku, wegetą, solą oraz pieprzem. Gotować na wolnym ogniu około 20 minut, aż składniki będą miękkie.<br>* Ugotowaną zupę zmiksować, wlać na talerze. Każdą porcję posypać posiekaną natką oraz ozdobić
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego