Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
roladki i zepnij wykałaczkami.
2. Przygotuj ciasto: dokładnie wymieszaj jajka, śmietanę, mąkę oraz szczyptę soli. Roladki maczaj w cieście i smaż na gorącym oleju.
Czas przygotowania: 35 min, 1 porcja = 410 kcal

Sałatka paprykowa
(Z OGORKIEM I CEBULĄ)
Produkty na 4 porcje:
Po 2 papryki żółte i czerwone, 2 małe cebulki, duży świeży ogórek, 2 łyżki oliwy, pieprz i sól (do smaku)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Opłucz papryki. Usuń z nich gniazda nasienne. 2/3 miąższu pokrój w kostkę, 1/3 w cienkie paski. Obierz i pokrój w cienkie piórka cebulę. Obierz ogórek. 2/3 pokrój w średniej grubości plasterki, a 1
roladki i zepnij wykałaczkami.<br>2. Przygotuj ciasto: dokładnie wymieszaj jajka, śmietanę, mąkę oraz szczyptę soli. Roladki maczaj w cieście i smaż na gorącym oleju.<br>Czas przygotowania: 35 min, 1 porcja = 410 kcal<br>&lt;gap&gt;<br>Sałatka paprykowa<br>(Z OGORKIEM I CEBULĄ)<br>Produkty na 4 porcje:<br>Po 2 papryki żółte i czerwone, 2 małe cebulki, duży świeży ogórek, 2 łyżki oliwy, pieprz i sól (do smaku)<br>SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:<br>1. Opłucz papryki. Usuń z nich gniazda nasienne. 2/3 miąższu pokrój w kostkę, 1/3 w cienkie paski. Obierz i pokrój w cienkie piórka cebulę. Obierz ogórek. 2/3 pokrój w średniej grubości plasterki, a 1
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego