Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy zdrowotne
Rok: 2003
a produktem tych zmian są warstwy tłuszczu zalegające na ścianach arterii. Po upływie pewnego czasu osad się nawarstwia, a prześwit naczynia zmniejsza się. Może dojść do sytuacji, że fragmenty tłuszczu oderwą się i popłyną razem z krwią, aż do miejsca gdzie zatrzymają się, blokując przepływ. Olej rybi nie tylko utrzymuje cholesterol i trójglicerydy na odpowiednio niskim poziomie, ale również usprawnia przepływ krwi w układzie krwionośnym.
OCHRONA DLA TWOJEGO SERCA
Czy wiesz dlaczego osoby spożywające dużo ryb mają zdrowsze serce?
Kwasy tłuszczowe omega 3 zawarte w oleju rybim zmniejszają ilość trójglicerydów, które powodują miażdżycę. Kwas foliowy i witamina B12 redukują homocysteinę, której
a produktem tych zmian są warstwy tłuszczu zalegające na ścianach arterii. Po upływie pewnego czasu osad się nawarstwia, a prześwit naczynia zmniejsza się. Może dojść do sytuacji, że fragmenty tłuszczu oderwą się i popłyną razem z krwią, aż do miejsca gdzie zatrzymają się, blokując przepływ. Olej rybi nie tylko utrzymuje cholesterol i trójglicerydy na odpowiednio niskim poziomie, ale również usprawnia przepływ krwi w układzie krwionośnym. <br>OCHRONA DLA TWOJEGO SERCA<br>Czy wiesz dlaczego osoby spożywające dużo ryb mają zdrowsze serce?<br>Kwasy tłuszczowe omega 3 zawarte w oleju rybim zmniejszają ilość trójglicerydów, które powodują miażdżycę. Kwas foliowy i witamina B12 redukują homocysteinę, której
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego