Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy medyczne
Rok: 1998
ISBN 83-85554-03-3
Omawiając zasady zdrowego żywienia, zawsze wspomina się o cholesterolu i trójglicerydach. Dlaczego nadmiar tych związków w organizmie jest dla człowieka szkodliwy? Co robić, by utrzymać ich stężenie we krwi na właściwym poziomie?
Doktor endokrynologii Jean-Michel Daninos przedstawia zagadnienia związane z miażdżycą, przemianą tłuszczów i cholesterolem, uzupełniając swój wywód praktycznymi poradami na temat żywienia. Prezentuje rozmaite diety i przepisy kulinarne, dostosowane do rodzaju schorzenia.

W przygotowaniu:
CHOROBA ALZHEIMERA
autor: Hubert Aupetit
tłumaczenie: Katarzyna Nowicka-Sieroszewska
Choroba Alzheimera jest chorob układu nerwowego, upośledzającą głównie pamięć i intelekt. Prowadzi nieuchronnie do głębokiego otępienia. Choroba ta doświadcza zarówno chorego
ISBN 83-85554-03-3<br>Omawiając zasady zdrowego żywienia, zawsze wspomina się o cholesterolu i trójglicerydach. Dlaczego nadmiar tych związków w organizmie jest dla człowieka szkodliwy? Co robić, by utrzymać ich stężenie we krwi na właściwym poziomie?<br>Doktor endokrynologii Jean-Michel Daninos przedstawia zagadnienia związane z miażdżycą, przemianą tłuszczów i cholesterolem, uzupełniając swój wywód praktycznymi poradami na temat żywienia. Prezentuje rozmaite diety i przepisy kulinarne, dostosowane do rodzaju schorzenia.<br><br>&lt;tit&gt;W przygotowaniu:&lt;/&gt;<br>&lt;tit&gt;CHOROBA ALZHEIMERA&lt;/&gt;<br>autor: Hubert Aupetit <br>tłumaczenie: Katarzyna Nowicka-Sieroszewska<br>Choroba Alzheimera jest chorob układu nerwowego, upośledzającą głównie pamięć i intelekt. Prowadzi nieuchronnie do głębokiego otępienia. Choroba ta doświadcza zarówno chorego
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego