Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy medyczne
Rok: 1999
zespołu jelita drażliwego
* ProViva wzmacnia system odpornościowy
Wpływ napojów ProViva na "zły choresterol"

Polskie badania kliniczne prowadzono m.in. w Regionalnym Centrum Badań nad Miażdżycą Pomorskiej Akademii Medycznej w Szczecinie. Polscy naukowcy dowiedli, że u osób z podwyższonym poziomem cholesterolu codzienny picie napoju ProViva przez sześć tygodni obniża poziom złego cholesterolu o prawie 10%. Kolejnym ważnym odkryciem , było to, że PraViva zmniejsza poziom fibrynogenu - białka, którego nadmiar we krwi przyczynia się do tworzenia zakrzepów powodujących zawał serca. Stwierdzono ponadto, że ProViva o smaku czarnych porzeczek zawiera dwukrotnie więcej związków hamujących rozwój miażdżycy niż czerwone wino! ProViva okazała się więc również napojem
zespołu jelita drażliwego<br>* ProViva wzmacnia system odpornościowy<br>Wpływ napojów ProViva na "zły choresterol"<br>&lt;gap&gt;<br>Polskie badania kliniczne prowadzono m.in. w Regionalnym Centrum Badań nad Miażdżycą Pomorskiej Akademii Medycznej w Szczecinie. Polscy naukowcy dowiedli, że u osób z podwyższonym poziomem cholesterolu codzienny picie napoju ProViva przez sześć tygodni obniża poziom złego cholesterolu o prawie 10%. Kolejnym ważnym odkryciem , było to, że PraViva zmniejsza poziom fibrynogenu - białka, którego nadmiar we krwi przyczynia się do tworzenia zakrzepów powodujących zawał serca. Stwierdzono ponadto, że ProViva o smaku czarnych porzeczek zawiera dwukrotnie więcej związków hamujących rozwój miażdżycy niż czerwone wino! ProViva okazała się więc również napojem
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego