Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
gotowe porcje, n przykład udka, pierś, ćwiartki.
Kawałki mięs dokładnie natrzyj solą i pieprzem, obtocz w mące i lekko podsmaż ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Przełóż mięso do żaroodpornego naczynia z wysokimi brzegami.
Suszone śliwki dokładnie opłucz pod strumieniem bieżącej wody, następnie zalej niewielką ilości wrzątku i odstaw na chwilkę, by łatwiej można było usunąć pestki. Przełóż śliwki do naczynia z kurczakiem.
Obierz cebule, pokrój w pierścienie i podsmaż na oleju n złoto. Ułóż krążki cebuli na kawałkach kurczaka ze śliwkami. Zmiel orzechy włoskie, podsmaż na niewielkiej ilości masła (mieszając, by się nie przypaliły), aż poczujesz wyraźny zapach. Dodaj do
gotowe porcje, n przykład udka, pierś, ćwiartki.<br>Kawałki mięs dokładnie natrzyj solą i pieprzem, obtocz w mące i lekko podsmaż ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Przełóż mięso do żaroodpornego naczynia z wysokimi brzegami.<br>Suszone śliwki dokładnie opłucz pod strumieniem bieżącej wody, następnie zalej niewielką ilości wrzątku i odstaw na chwilkę, by łatwiej można było usunąć pestki. Przełóż śliwki do naczynia z kurczakiem.<br>Obierz cebule, pokrój w pierścienie i podsmaż na oleju n złoto. Ułóż krążki cebuli na kawałkach kurczaka ze śliwkami. Zmiel orzechy włoskie, podsmaż na niewielkiej ilości masła (mieszając, by się nie przypaliły), aż poczujesz wyraźny zapach. Dodaj do
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego