Typ tekstu: Strona internetowa
Autor: Łukasz
Tytuł: strona o żeglarstwie
Rok wydania: 2004
Rok powstania: 2005
sok" - można dodać odrobinę oleju (smalcu) ale niewiele bo boczek i tak się wytopi. Na około 2-3 minuty przed końcem smażenia należy dodać pokrojoną 1 cebulę i posiekany 1 ząbek czosnku (to ważne - cebula czy czosnek zupełnie inaczej smakują, gdy są gotowane a inaczej jeśli je smażymy) -mięsko trzeba cięgle mieszać aby się nie przypaliło - ma się zrumienić. Mięsko już nam pięknie pachnie a my otwieramy piwo (0,5l) i wlewamy CAŁĄ jego zawartość do garnka (jeśli jest za mało płynu dolewamy piwo albo wodę -ale pamiętajmy - nie za dużo, wszak ma to być gulasz). Dodajemy pokrojoną cebulę (paprykę jeśli
sok" - można dodać odrobinę oleju (smalcu) ale niewiele bo boczek i tak się wytopi. Na około 2-3 minuty przed końcem smażenia należy dodać pokrojoną 1 cebulę i posiekany 1 ząbek czosnku (to ważne - cebula czy czosnek zupełnie inaczej smakują, gdy są gotowane a inaczej jeśli je smażymy) -mięsko trzeba cięgle mieszać aby się nie przypaliło - ma się zrumienić. Mięsko już nam pięknie pachnie a my otwieramy piwo (0,5l) i wlewamy CAŁĄ jego zawartość do garnka (jeśli jest za mało płynu dolewamy piwo albo wodę -ale pamiętajmy - nie za dużo, wszak ma to być gulasz). Dodajemy pokrojoną cebulę (paprykę jeśli
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego