Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 4
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1999
grubości kciuka i kroić na ukośne kluski - kopytka. Kluski gotować partiami we wrzącej, posolonej wodzie do chwili, aż wypłyną na powierzchnię. Przed podaniem polać stopionym masłem.

BANANY ZAPIEKANE
4 banany (50 dag), 1 cytryna, 1 pomarańcza (15 dag), 1 grejpfrut (20 dag), 6 łyżek cukru, po 1 łyżeczce cynamonu i cukru waniliowego, 5 łyżek rumu; do wysmarowania brytfanny: 1 łyżka masła
Cytrynę, pomarańczę i grejpfrut umyć, osuszyć, wycisnąć z nich sok i wymieszać z cukrem, cynamonem oraz cukrem waniliowym. Brytfannę wysmarować masłem. Banany umyć, osuszyć, przekroić wzdłuż na pół (razem ze skórką) i ułożyć w brytfannie skórką do dołu. Polać sosem cytrusowym
grubości kciuka i kroić na ukośne kluski - kopytka. Kluski gotować partiami we wrzącej, posolonej wodzie do chwili, aż wypłyną na powierzchnię. Przed podaniem polać stopionym masłem.<br><br>&lt;tit1&gt;BANANY ZAPIEKANE&lt;/tit1&gt;<br>4 banany (50 dag), 1 cytryna, 1 pomarańcza (15 dag), 1 grejpfrut (20 dag), 6 łyżek cukru, po 1 łyżeczce cynamonu i cukru waniliowego, 5 łyżek rumu; do wysmarowania brytfanny: 1 łyżka masła<br>Cytrynę, pomarańczę i grejpfrut umyć, osuszyć, wycisnąć z nich sok i wymieszać z cukrem, cynamonem oraz cukrem waniliowym. Brytfannę wysmarować masłem. Banany umyć, osuszyć, przekroić wzdłuż na pół (razem ze skórką) i ułożyć w brytfannie skórką do dołu. Polać sosem cytrusowym
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego