Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 1
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1999
zmieszanej z estragonem, 1 łyżeczka octu winnego, szczypta cukru, pieprzu dużo, ale z wyczuciem, sól
Przygotować sos: do sporego garnka wlać oliwę i zrumienić na niej ząbki czosnku (chodzi o to, aby oliwa lub olej nabrały aromatu). Wyjąć czosnek i odstawić. Do oliwy wrzucić obrane ze skórki i pokrojone na ćwiartki pomidory, zalać bulionem z kostki lub białym winem. Jeśli sos przygotowuje się z przecieru, bulionu lub wina musi być więcej. Najlepszą kombinacją jest pół na pół pomidorów i przecieru. Dusić na małym ogniu, tak aby powstał gęsty sos. Dodać zrumieniony i posiekany czosnek, oliwki oraz zioła. Po 10 min dodać
zmieszanej z estragonem, 1 łyżeczka octu winnego, szczypta cukru, pieprzu dużo, ale z wyczuciem, sól<br>Przygotować sos: do sporego garnka wlać oliwę i zrumienić na niej ząbki czosnku (chodzi o to, aby oliwa lub olej nabrały aromatu). Wyjąć czosnek i odstawić. Do oliwy wrzucić obrane ze skórki i pokrojone na ćwiartki pomidory, zalać bulionem z kostki lub białym winem. Jeśli sos przygotowuje się z przecieru, bulionu lub wina musi być więcej. Najlepszą kombinacją jest pół na pół pomidorów i przecieru. Dusić na małym ogniu, tak aby powstał gęsty sos. Dodać zrumieniony i posiekany czosnek, oliwki oraz zioła. Po 10 min dodać
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego