wymieszać z koncentratem pomidorowym, doprawić do smaku. Do wywaru dodać filetowaną rybę i gotować 20 min.<br><gap><br>DRUGIE DANIE Ratatouille<br>SKŁADNIKI NA 4 PORCJE:<br><gap><br>Bakłażany i cukinię umyć, osuszyć, pokroić w plasterki o grubości 1/2 cm. Papryki umyć, obrać, oczyścić i pokroić w dużą kostkę. Pomidory sparzyć, obrać, pokroić w ćwiartki. Rozgrzać 100 ml oliwy, podsmażyć bakłażany (z obu stron przez około 2 min), osaczyć na papierowym ręczniku. Cebulę i czosnek pokroić w plasterki, podsmażyć na pozostałej oliwie w rondlu o grubych ściankach. Porcjami wkładać do rondla przygotowane warzywa: paprykę, cukinię i pomidory. Gdy wszystkie się podsmażą, dodać ziół i przyprawy