Typ tekstu: Książka
Autor: Olko Stanisława
Tytuł: Makrobiotyka w polskiej kuchni
Rok wydania: 1994
Rok powstania: 1993
za stan równowagi fizjologiczno-biologicznej organizmu, przeto dla odzyskania zdrowia należy przede wszystkim przywrócić równowagę pokarmową. Pozbawiony równowagi pokarmowej organizm traci swoją naturalną odporność nie tylko na działanie bakterii, ale również na zmiany temperatury, ciśnienia atmosferycznego, a także na stresy. Lecząc chorobę infekcyjną, najczęściej staramy się zniszczyć bakterie, które atakują człowieka, gdy tymczasem powinniśmy dążyć do tego, aby przez zrównoważenie organizmu odzyskać utraconą odporność na ich szkodliwe działanie. Zgodnie z medycyną Wschodu mikroorganizmy są w stanie zaatakować organizm człowieka dopiero wtedy, gdy jest on słabszy od nich. Uważa się, że o podatności na zachorowania infekcyjne oprócz odżywiania może zadecydować również samo
za stan równowagi fizjologiczno-biologicznej organizmu, przeto dla odzyskania zdrowia należy przede wszystkim przywrócić równowagę pokarmową. Pozbawiony równowagi pokarmowej organizm traci swoją naturalną odporność nie tylko na działanie bakterii, ale również na zmiany temperatury, ciśnienia atmosferycznego, a także na stresy. Lecząc chorobę infekcyjną, najczęściej staramy się zniszczyć bakterie, które atakują człowieka, gdy tymczasem powinniśmy dążyć do tego, aby przez zrównoważenie organizmu odzyskać utraconą odporność na ich szkodliwe działanie. Zgodnie z medycyną Wschodu mikroorganizmy są w stanie zaatakować organizm człowieka dopiero wtedy, gdy jest on słabszy od nich. Uważa się, że o podatności na zachorowania infekcyjne oprócz odżywiania może zadecydować również samo
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego