Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
delikatnie wymieszać z pianą ubitą z białek. Farsz nakładać na przygotowane ciasto i lepić pierogi. Gotować w osolonym wrzątku. Pierogi podawać ze zrumienioną na maśle tartą bułką.
Z soczewicą i pieczarkami

szklanka soczewicy (ugotowanej), sos sojowy, 200 g pieczarek, 1/2 szklanki zmielonego czerstwego chleba razowego, 2 jajka, 2 ząbki czosnku, sos sojowy, natka, sól, imbir, pieprz, 3 łyżki oleju
chleb namoczyć w ciepłej wodzie, odcisnąć. Pieczarki umyć, oczyścić, pokroić w plasterki i podsmażyć na łyżce oleju razem z posiekanym czosnkiem, posolić. Soczewicę, pieczarki i chleb zemleć w mszyce. Wbić jajka, doprawić sosem sojowym, solą, imbirem, pieprzem, dodać natkę. Wyrobić na
delikatnie wymieszać z pianą ubitą z białek. Farsz nakładać na przygotowane ciasto i lepić pierogi. Gotować w osolonym wrzątku. Pierogi podawać ze zrumienioną na maśle tartą bułką.<br>Z soczewicą i pieczarkami<br>&lt;gap&gt;<br>szklanka soczewicy (ugotowanej), sos sojowy, 200 g pieczarek, 1/2 szklanki zmielonego czerstwego chleba razowego, 2 jajka, 2 ząbki czosnku, sos sojowy, natka, sól, imbir, pieprz, 3 łyżki oleju<br>chleb namoczyć w ciepłej wodzie, odcisnąć. Pieczarki umyć, oczyścić, pokroić w plasterki i podsmażyć na łyżce oleju razem z posiekanym czosnkiem, posolić. Soczewicę, pieczarki i chleb zemleć w mszyce. Wbić jajka, doprawić sosem sojowym, solą, imbirem, pieprzem, dodać natkę. Wyrobić na
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego